Hypnose Sessie Allergieën -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hypnose Sessie Allergieën

Een allergie is een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen,hypnose en hypnotherapie beïnvloeden het natuurlijk afweersysteem.
Bij voedselallergie / voedselintolerantie gaat het om een reactie bij bepaalde eiwitten die we binnenkrijgen via ons voedsel. Het zijn vaak gewone voedingsmiddelen zoals appels, melk, schelpdieren, vis, kippenei of pinda’s (pinda allergie) die klachten veroorzaken bij voedselallergie of voedselintolerantie. De uitingen zijn uiteenlopend van wat maagpijn tot aan klachten zoals ernstige maagdarmklachten, hart- en vaatklachten, zwellingen van tong, lippen, keel en gehemelte, problemen met de luchtwegen, ontstekingen en huiduitslag. Sommige klachten zijn dermate hevig, dat ze levensbedreigend zijn. Vooral bij pinda’s is een zeer geringe inname soms voldoende voor zeer heftige allergische reacties. Op veel voedingsmiddelen is tegenwoordig de tekst te vinden dat er mogelijk sporen van pinda’s aanwezig zijn.

Bij voedselallergie is het zo dat de klachten zich uiten na de voedsel inname. Na inname reageert het lichaam op de eiwitten door specifieke afweerstoffen aan te maken. Hierdoor ontstaat de overgevoeligheid (sensibilisatie) voor dit soort eiwitten.
Mensen die last hebben van een voedselallergie hebben ook vaker last van andere allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Deze kruisreactie vindt plaats omdat het lichaam niet in staat is om onderscheid te maken tussen de verschillende eiwitten.

Het ontstaan van voedselallergie

Net als bij andere vormen van allergie kan een intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen voortkomen uit een erfelijke aanleg. De erfelijke aanleg alleen is echter nooit bepalend. Het contact met het eiwit zorgt in eerste instantie voor een overgevoeligheid wat zich later kan ontwikkelen tot een voedselallergie. Dientengevolge is het zo dat een voedselintolerantie zich vaak ontwikkeld op zuigelingenleeftijd. Hoewel niet altijd, groeien kinderen vaak over deze allergie heen. In een voedselallergie test kan worden aangetoond voor welk bestanddeel een overgevoeligheid bestaat.

Huisdieren Allergie

Ach wat zijn ze schattig al die puppy’s en kittens. Maar dat geldt helaas niet voor mensen met een huisdierenallergie. In Nederland zijn er zo’n 3.3 miljoen katten en 1.8 miljoen honden. Daarnaast zijn er nog heel veel kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s, muizen, ratten, kanaries, papegaaien, parkieten en duiven. Mensen met een huisdierenallergie hebben vaak last van niesbuien, rode- en tranende ogen of een piepende ademhaling. De reacties op deze allergie worden vooral veroorzaakt door huidschilfers en veren van dieren maar allergenen komen ook voor in de urine en speeksel van onze huisdieren.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld hooikoorts is een allergie voor huisdieren het gehele jaar van toepassing. Vanwege de emotionele band die wij als mens hebben met onze huisdieren is het uit huis plaatsen van een huisdier vaak geen optie. Daarbij komt nog dat zelfs na jaren nog allergenen worden aangetroffen vooral als het daarbij om katten gaat.

Behandeling bij huisdierenallergie

Net als bij veel andere vormen van allergie komen ook bij huisdierenallergie de lichamelijke reacties voort uit het stofje histamine dat aangemaakt wordt door ons lichaam. Om de symptomen / klachten te verminderen kun je saneren ofwel ervoor zorgen dat inhalatie van allergenen vermeden worden. Als dit geen optie is kan in ieder geval gezorgd worden dat de inrichting van het huis zo schoon mogelijk is en dat het huis meer dan regelmatig schoongemaakt wordt. Een andere aanpak is het gebruik van medicatie bijvoorbeeld in de vorm van pillen of neusspray. Hoewel we het hier hebben over symptoombestrijding kan men hier wel baat bij hebben, zeker i.c.m. de voorgaande voorzorgsmaatregelen. Daarnaast wordt direct contact met huisdieren afgeraden.

Hooikoorts

In de lente en het begin van de zomer (mei ~ augustus) is het weer zover. Bij mooi en droog weer als bomen en grassen weer gaan bloeien verspreiden pollen (stuifmeel) zich door de lucht. Het is juist in deze periode dat mensen met een overgevoeligheid hiervoor weer last krijgen van hooikoorts doordat zij de pollen inademen. Een jaarlijks terugkomende allergie, die zich naar het schijnt moeilijk laat voorkomen.

Allergie met vervelende gevolgen

Na het inademen vindt er een allergische reactie plaats waardoor er in het lichaam de stof histamine vrij komt. Het is juist deze stof die zorgt dat er hooikoortsklachten optreden. Bij hooikoorts raken de slijmvliezen geïrriteerd. Het zijn vooral de slijmvliezen in de neus- en keelholte en de slijmvliezen bij de ogen die overlast veroorzaken.De reacties bij hooikoorts kunnen zeer heftig zijn. De symptomen zijn o.a. lusteloosheid, vermoeidheid en een slechte nachtrust maar ook huidklachten. Mensen blijven vaak meer dan anders binnen en verliezen het contact met medemensen. De gevolgen hiervan hebben echter niet alleen invloed op sociale bezigheden, het kan zelfs van invloed zijn op schoolresultaten.
Hooikoorts radar / pollenrader niet meer nodig

Dat hooikoorts zeer veel voorkomt, blijkt wel uit het gegeven dat er speciale weersberichten zoals de hooikoorts radar ofwel pollenradar zijn. Er wordt aangeraden om zo min mogelijk buiten te komen. Verder om een zonnebril te dragen en om vakanties af te stemmen op het feit dat je hooikoorts hebt. In de meeste informatie staat beschreven dat hooikoorts niet te verhelpen is. Je kunt de gevolgen wellicht iets verminderen door neussprays e.d. Waarschijnlijk heb je echter nog geen hypnose of hypnotherapie geprobeerd?

Bij een normaal- en gezond lichaam vinden er geen allergische reacties plaats op stoffen die in de natuur voorkomen. Op de een of andere wijze heeft er zich iets voorgedaan waardoor er een overgevoeligheid is voor pollen/stuifmeel. Het immuunsysteem werkt niet op de manier zoals het hoort. Hypnose en hypnotherapie kan hierbij goed helpen. Het immuunsysteem wordt hierbij opnieuw aangeleerd hoe het zich dient te gedragen wat zich uiteindelijk uit in het uitblijven van allergische reacties.


Deze Hypnose Sessie duurt tussen de anderhalf uur en twee uur, de kosten bedragen € 150,-

Wij zijn telefonisch bereikbaar: Marry Jong 06 - 46 27 67 34 

Of klik hier als je wil dat wij contact met je opnemen voor een Hypnose Sessie.

Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van HypnoseCentrum infinity kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu